Onderdeelcommissie
Albeda College Economie & Ondernemen
Samenstelling Op bezettingsgebied is de onderdeelcommissie op volle sterkte! Per saldo is de commissie van een wisselende samenstelling met drie of vier personen, toegenomen tot een volledige bezitting: Yorrit Luijckx, Wim Siemann, Lisanne Aanen, Anton Slinkman en Fahimeh Baktash. Er is een nieuw lid vanuit het college toegetreden tot de ondernemingsraad waardoor de verbinding tussen de ondernemingsraad en onderdeelcommissie beter is geregeld.
Even voorstellen Lisanne, Anton Slinkman en Fahimeh zijn in 2021 toegetreden tot de onderdeelcommissie. Hoewel zij inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de OC, hier een kort voorstelrondje:

Lisanne is sinds 2015 werkzaam binnen Albeda bij het team IBS als docent Spaans. Daarnaast vervult ze nog veel andere rollen en taken. In november 2020 kwam ze bij de OC als ziektevervanging. In april 2021 is zij verkozen tot OC-lid door de verkiezingen. De reden dat ze ervoor koos om aan te sluiten bij de OC is dat ze het belangrijk vindt om op te komen voor de belangen van collega’s en hun stem te laten horen binnen CEO. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat de OC een weerspiegeling is van het hedendaagse onderwijs. Hierbij gaat het om diversiteit en inclusiviteit. Een mooie mix van jong en oud, man en vrouw.

Anton is al heel lang in dienst van Albeda. Momenteel is hij vooral werkzaam binnen het team OMS op het Weena. In de functie van BPV-Coördinator en team-examenleider. Door lid te zijn van de OC wil hij de belangen van al de collega’s bij het college behartigen.

Fahimeh is in 2010 als zij-instromer in dienst gekomen bij Albeda, binnen het team IBS/BVW. Naast docent is ze kwartiermaker BPV. In deze rol werkt ze aan een eenduidig, efficiënt en effectief bpv-beleid. Door lid te zijn van de OC wil ze de belangen van haar collega's behartigen. Als OR-lid wil ze een bijdrage leveren aan de verbeteringen binnen de organisatie. Hier heeft ze dan ook heel veel zin in.
Onderwijsontwikkeling Het huidige onderwijs sluit niet altijd aan bij de beroepspraktijk en ook het gepersonaliseerd leren is nog niet overal toegankelijk voor de student. De opdracht om nieuwe kwalificatiedossiers uit te werken geeft ons de uitgelezen kans om het door ons gewenste onderwijs met z’n allen vorm te geven. Meer samenhang tussen de opleidingen, betere samenwerking tussen de teams en modulair onderwijs waarbinnen studenten meer maatwerk aangeboden krijgen, dan nu het geval is. Het afgelopen jaar zijn mooie stappen gezet richting modulair onderwijs binnen CEO. Onder begeleiding van het adviesbureau Kessels en Smit, een programmamanager, een projectleider onderwijsontwikkeling, verschillende regiegroepen en vele anderen zijn de onderwijsteams tijdens ontwikkeldagen aan de slag gegaan. De onderdeelcommissie onderschrijft de noodzaak tot vernieuwing. Er is echter nog een lange weg te gaan met veel onzekerheden, kansen en uitdagingen. De commissie is en blijft betrokken door middel van gesprekken met werknemers, de directie en verschillende andere betrokkenen. Medezeggenschap De onderdeelcommissie heeft samen met de directie hard gewerkt aan het versterken van de samenwerking. Dit om medezeggenschap binnen het college volwaardig vorm te geven. Een aantal voorbeelden: • Met het toetreden van Fahimeh Baktash is een directe link met de ondernemingsraad; • Jaarlijks opstellen van een agenda met focuspunten die tussentijds geëvalueerd en bijgesteld wordt door de voorzitter en directie; • We hebben een kennismakingsfilm opgenomen om de zichtbaarheid van de OC te vergroten en nieuwe leden te werven; • Er is vierwekelijks overleg met de directie. Hier is voor gekozen vanwege de snelheid in ontwikkelingen en de noodzaak om tijdig geïnformeerd te worden; • De commissie bezoekt met enige regelmaat locaties (daar waar de coronamaatregelen dit toelaten); • De onderdeelcommissie voert gesprekken met verschillende betrokkenen binnen het onderwijs van CEO om zo volledig mogelijk geïnformeerd te zijn. Vooruitblik Het komende jaar gaat de commissie de ingezette lijn van medezeggenschap voortzetten. De samenwerking met directie, onderwijsontwikkeling, het collegebeleidsplan, nieuwe verkiezingen, maar bovenal het vertegenwoordigen van de stem van de medewerker staan hierbij centraal. Wij zij trots op ons college en alle medewerkers. Op naar een nieuw jaar met prachtig – uitdagend – onderwijs voor onze studenten!